Winterswijkse Kegelbond ’’ On Tour’’

tourbusZondag 9 oktober was het alweer de 3e editie van de kegeltour van de Winterswijkse Kegelbond.

Ditmaal hadden zich 102 kegelaars aangemeld voor dit evenement. Waaronder o.a. 26 deelnemers uit Zierikzee, verdere deelname was er uit o.a. Nijmegen, Doesburg, Haaksbergen, Aalten, Brummen en Winterswijk. Er werd gekegeld in groepen van 34 kegelaars.

Om 07:00 uur in de morgen namen een 50-tal deelnemers tevens deel aan een uitgebreid ontbijtbuffet bij Antoons Restaurant. Daarna werden de kegelaars met een touringcar om 08:00 uur naar de andere kegellocaties gebracht in Aalten bij Partycentrum ’t Noorden, HCR De ploeg in Varsseveld en Restaurant ‘’De Leeuw’’ in Lichtenvoorde. Op elke locatie moesten de kegelaars resp. 20 en 30 ballen werpen. Op elke beginlocatie werden de kegelaars voorzien van koffie met krentenwegge, tussen de middag was er soep met broodjes en aan het eind een broodje warm vlees. Of het niet op kon, onderweg van de ene naar de andere locatie in de bus waren er heerlijke hapjes. Muzikaal werd de dag luister bijgezet door Joop Schreurs.

Ook de landelijke voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond, de heer Leo van der Lee was één van de deelnemers. De heer van der Lee was aan het eind van de dag net als de meeste kegelaars vol lof over deze ‘’Kegeltour’’. Voorop stond niet direct het resultaat, maar de gezelligheid die de kegelsport met zich mee brengt.

Om 19:00 uur werden alle kegelaars bijeengebracht in Partycentrum ’t Noorden in Aalten. Daar werd de organisatie bedankt, voor het vele werk dat zo een toernooi met zich mee brengt.

De voorzitter van de Winterswijkse Kegelbond bedankte vooral de kegelaars, de baanhouders die pro deo de banen beschikbaar stelden voor deze dag. Ook werden de prijzen uitgereikt aan de deelnemers, met als winnaar Ben Woordes uit Winterswijk. Ben inmiddels al 14 jaar achtereen kampioen van Winterswijk.

Elke 5e plek in de totaal ranking viel in de prijzen. De totale uitslag is te vinden op de site van de Winterswijkse Kegelbond. Met luid gezang, polonaise en een potje ‘’ roeien’’ op de dansvloer kwam aan deze mooie kegelsport promotie tour een einde, en werden de deelnemers met de bus weer naar hun instapplaatsen teruggebracht.

Er werd al voorzichtig gepraat om ook eens tegenbezoek te brengen aan de kegelvrienden in Zierikzee. WAT TE DENKEN VAN DE ‘’ MOSSELTOUR’’ 2017. Word vervolgd.

U bevindt zich hier: Start Start Nieuws Winterswijkse Kegelbond ’’ On Tour’’