Nationale Stedenontmoeting 2016

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image '_KNKBdata/2016/04foto/De winnaars.png'
There was a problem loading image '_KNKBdata/2016/04foto/De winnaars.png'
There was a problem loading image '_KNKBdata/2016/04foto/90 hout.png'
There was a problem loading image '_KNKBdata/2016/04foto/90 hout.png'

De winnaars van de Stedenontmoeting 2016.Zondag 23 oktober 2016 mocht de Haarlemse Kegel Bond de Nationale Stedenontmoeting organiseren.

De deelnemende “Steden” waren dit jaar:

  • Friesland, met onder meer kampioen van Nederland Pierre Broersma en zijn liefhebbende vriendinnetje Debbie Rovers.
  • Oost Gelderland zonder de licht geblesseerde Harry Timmer (stijve nek door onjuist “medicijngebruik”). Maar met toppers als Erik-Paul ten Wolde en Joop van der Heide
  • Maastricht met Ger Hollanders en natuurlijk Tiny Caelen (het is wel eens minder met haar gegaan op baan 1).
  • Noord Nederland met Linda Lemmen en haar vriendje Jans Hebels en de altijd goedgemutste Luuk Heuvingh
  • Delft had haar topgooiers André van der Hammen en John Verhagen thuisgelaten maar kon wel beschikken over onder andere Hans Harperink en Eelco Kruik,
  • Dan natuurlijk nog Haarlem die alleen maar met toppers aanwezig was.

Alle teams bestonden uit 8 personen waarvan er minimaal 2 een B kaart moesten hebben en ook 2 deelnemers diende van het vrouwelijk geslacht zijn.

Na het openingswoord van onze voorzitter Pieter Jongepier mocht de eerste bal worden gegooid.

Hoe zou ons nieuwe automatiseringssysteem zich tijdens deze wedstrijd houden? Ik kan zeggen dat het bijna probleemloos is verlopen.

Het nieuwe lid van Richten & Rollen, Jacob Knip, had bijna alle taken op zich genomen. Ik heb hem gezien als lid van -de wedstrijdcommissie, -de technischecommissie, -keuzecommissie, baanwacht en schrijver. Het enige waar ik hem niet heb gezien was in de keuken en achter de bar. Prima Jacob, ik hoop dat wij eerdaags les van je zullen krijgen.

Al snel bleek dat OGK, Maastricht en Haarlem voor de podiumplaatsen gingen. Haarlem nam een kleine voorsprong en bouwde die baan voor baan iets uit. Maastricht lag in het begin op de tweede plaats maar had de hete adem van OGK in de nek. Op de laatste banen gaf OGK wat extra gas en wist zodoende de tweede plaats te bereiken. Het team van Haarlem lag te ver voor om die nog te kunnen bedreigen. Noord Nederland en Friesland maakten er een leuke strijd van, waarbij uiteindelijk Friesland aan het kortste eind trok. Delft zag deze wedstrijd meer als een leerproces voor de toekomst, ik denk dat zij best wel wat hebben geleerd.

De bloemen waren dus voor Haarlem die met een gemiddelde van 79,02 stonden zij van de eerste tot en met de laatste baan op de eerste plaats. Tweede werd OGK met een gemiddelde van 76,90 gevolgd door Maastricht die op 75,90 kwam. Noord Nederland werd vierde met gemiddeld 73,79. Friesland wist nog ruim aan de goede kant van de 70 te blijven en werd met 71,15 vijfde. Delft sloot de rij met een gemiddelde van 67,19.
90 houtDan waren er nog drie deelnemers met 90. Renate Kales, Frank Hebels en Pierre Broersma mochten een flesje rode wijn in ontvangst nemen.

Al met al een prima en gezellig verlopen dag die volgend jaar door Noord Nederland georganiseerd gaat worden. Waarschijnlijk zullen de banen van Groningen daar voor worden gebruikt.

Klaas Reus.

U bevindt zich hier: Start Start Nieuws Nationale Stedenontmoeting 2016