WBKB wint Harrie Kusterstoernooi (regio Zuid)

De Eindstand van het Harry Kusterstoernooi 2017De kegelaars van de WBKB hebben na acht jaar weer het Harrie Kusterstoernooi op hun conto bij kunnen schrijven.
De laatste overwinning van de WBKB dateert inmiddels van 2008 en 2009. De organisatie is al jaren in handen van de NKB.(Nijmegen).

De deelnemende bonden waren West-Brabant, Roermond, Nijmegen en Den Bosch. Helaas had de Maastrichtse Kegelbond zich door omstandigheden moeten afmelden.

Vorig jaar werd de titel nog behaald door de ’s-HKB (Den Bosch) maar dit jaar was het super spannend tussen de rivaliserende kegelbonden.
De eerste serie kwam op naam van Roermond, maar Den Bosch nam al gauw het stokje van de leiding over en deze voorsprong behielden ze t/m de vijfde serie. Vele series van ruim in de tachtig hout werden op de tellers gezet. Zo ook bij de ’s-HKB waardoor dhr. Sjef v. Wilderen de maximale score van 90 hout werd gegooid.
Met de zesde en tevens laatste serie waren de verschillen dusdanig klein dat iedere gegooide bal van de tegenstanders (WBKB en ’s-HKB) met argusogen bekeken werd!

Met slechts een verschil van 0,01 hout (gem.) over 480 ballen (per team) ging de overwinning naar de WBKB en uiteraard ten koste van de huidige H.Kusterskampioen ’s-HKB. Dit is 4 hout verschil voor een gelijke stand.

Weer een gezellige wedstrijd van regio Zuid van onze KNKB.

De sfeer op het toernooiGeconcentreerd aan de balDe winnaars met de beker

Met dank aan het bestuur (Ton Schouten) voor de mooie lijsten en scores op het digitale scorebord.

Luud Smulders Secretaris REGIO ZUID

U bevindt zich hier: Start Start Nieuws WBKB wint Harrie Kusterstoernooi (regio Zuid)