JKC De Giganten - Delft

GigantenJeugd KegelClub "De Giganten" uit Delft, onder de leiding van Eelco Kruik, zelf ook fervent kegelaar en inmiddels zittend in diverse commissies en het DKB-bestuur, kegelt iedere vrijdagavond van 19:30 uur tot ..... in het kegelhuis 'Kalf De Gaech' te Delft.

De groep is hecht, de meeste leden inmiddels al weer wat jaartjes aanwezig en lid, en ook aanwas van nieuwe leden loopt goed. Dit komt mede door de inzet van de jeugd zelf. Betere reclame dan deze kids kun je je niet wensen.

Er worden bij de Giganten niet alleen maar zogenaamde "trainingsavonden" gehouden, want de lol zou er dan wel rap af zijn. De jeugd heeft nu eenmaal wat meer uitdaging nodig.

Zo is een aantal jaren geleden de zogenaamde Quotering opgericht. Een toernooi dat 6 keer in het jaar wordt gespeeld en gaat over 60 ballen.
De grap bij dit toernooi is dat niet de hoogste een prijs wint, maar juist diegene die die periode het meest is gestegen, in procenten.
De slimmeriken onder ons denken dan handig gebruik te kunnen maken van dit sommetje, door zich de ene periode flink te laten zakken, om dan de periode daarna er met de prijs vandoor te gaan, maar dit is ondervangen in het feit dat de zakker met 70% wordt gecompenseerd. Eenvoudig gezegd: als men de wedstrijd start met een gemiddelde van 6,00 hout per bal en eindigt met 5,00 hout, dan zakt de deelnemer niet naar de 5,00, maar naar 5,70.

JeugdkegelenDe beker die per periode te verdienen valt is leuk, maar aan het eind van het jaar is er uiteraard een jaarwinnaar.

Verder hebben wij 3 keer per jaar het Trio-toernooi. Ieder lid neemt 2 teamgenoten mee, bij voorkeur uit de familiare gelederen, of in ieder geval buitenstaanders. Het team bestaande uit dus 3 personen gooit 15 ballen per baan, en daarbij geldt dat de kegelaars wat score betreft door de helft gaan met de puntentelling, waardoor het nog meer loont om een buitstaander uit te nodigen en hem of haar wat wegwijs te maken.

Is dat dan alles?? Nee hoor, want op de vrije momenten (bijvoorbeeld deze week, vanwege de vakantie) gaan we nog wel eens een middagje wat leuks doen. Deze vrijdag staat de Jump XL in Zoetermeer op het programma, met aansluitend pannenkoeken eten bij Eelco thuis. (hoe we dat precies gaan doen weet ik nog niet, maar dat zien we dan wel weer.)

Verder hebben wij eens per jaar een echte dag weg, en dit jaar misschien wel een weekend, de NK Junioren in Winterswijk en uiteraard doen wij ieder jaar mee aan de Winterswijk Open.

Al met al best een leuk cluppie mensen, waarbij gezegd mag worden dat de eventuele nieuwkomer direct door de groep wordt opgenomen, en dat zeg ik omdat ik weet dat het ook wel eens anders is.

Wij zouden het leuk vinden om wat meer te horen uit het land bij andere verenigingen waar jeugd speelt, om toch eens te kijken naar een mogelijke uitwisseling, bijeenkomst, toernooi of wat dan ook.

Er staat al wel iets in de steigers, maar daarover zal ongetwijfeld meer berichtgeving komen als de tijd rijp is.

Iedereen dank voor de aandacht, en bij tijd en gelegenheid, neem eens een kijkje op https://www.facebook.com/JKC.De.Giganten/

Hier vindt u alle info met betrekking tot onze jeugd!

Giganten Kegelvereniging "JKC De Giganten" Delft | Facebook

Kegelvereniging "JKC De Giganten" Delft, Delft. 147 likes · 63 talking about this · 1 was here. JKC De Giganten heeft tot doel het hebben van een...
U bevindt zich hier: Start Start Nieuws JKC De Giganten - Delft