Kegelen te zien in het programma Zappsport

De twee teamsOp 18 april zijn in de kegelzaal van de Utrechtse Kegelbond TV opnamen gemaakt voor de AVROTROS Zappsport, hét sportprogramma voor kinderen dat gepresenteerd wordt door Ron Boszhard en Naomi van As.

Ans Miete zou de begeleiding en training doen, maar zij bedacht dat het veel leuker zou zijn als jeugdige kegelaars dat doen en belde de veterinaire studentenclub DIG ‘Duim in ’t Gat’.

De teamleidingDe studenten reageerden enthousiast en op dinsdagmiddag waren Koen Sassen en Wouter Heitkamp present. Zij brachten drie jongens en drie meisjes uit groep 8 van basisschool De Cirkel in Zuilen de beginselen van de kegelsport bij. Daarna vormden 2 klassen van De Cirkel het publiek en moedigden zij de strijd tussen de meisjes en de jongens aan.

Ans Miete liet daarna weten dat het een fantastisch vrolijk spektakel was waar ook zij, Koen en Wouter van genoten hebben. Ans gooide desgevraagd eventjes een ‘shot van 9 volle bak’ omdat dát onze jeugdige trainers niet lukte.

Wij weten niet waarom de keuze van Zappsport op kegelen is gevallen, maar we hebben het wel te danken aan Ruud van Alphen van Sportkantine Merlijn in onze sporthal Zuilen. Ruud had al eerder meegewerkt aan Zappsport opnamen van een zaalsport in Sporthal Zuilen. Overigens heeft Ron Boszhard als 15-jarige in Amsterdam een kegeltoernooi gewonnen. Het krantenknipsel daarover liet hij de kinderen zien.

Overleg over de TV opname De uitzending van deze TV opnamen was zaterdag 27 mei op NPO 3 om 8.55 uur. Klik hier: https://www.npo.nl/zappsport/27-05-2017/AT_2072498

U bevindt zich hier: Start Start Nieuws Kegelen te zien in het programma Zappsport