Pilot Nationale Bekerkampioenschap

BekerDe wedstrijdcommissie wil dit jaar het Nationaal Bekerkampioenschap (Bekerfinale) in een nieuwe opzet proberen. (Pilot)

De afgelopen periode heeft de wedstrijdcommissie zich gebogen over de invulling van het Nationaal Bekerkampioenschap. Wij zijn van mening dat deelname van clubs achterhaald is. Vele clubs, zowel dames als heren kunnen geen 5-tal meer op de been krijgen, waardoor er jaarlijks veel clubs moeten afzeggen.

Wij zijn ook van mening dat het huidige wedstrijdsysteem van de Landelijke Competitie een uitdagende en spannende wijze is om ook de Bekerfinale te gaan spelen.

Wedstrijd (PILOT)

Deelname aan het bekerkampioenschap is conform de indeling van de divisies in de Landelijke Competitie.

De teams uit de 1e en 2e divisie krijgen een uitnodiging om mee te doen aan het bekerkampioenschap, waarbij op 25 november 2017 de teams uit de 2e divisie spelen en op 26 november de teams uit de 1e divisie.

Op 22 oktober wordt een 3e divisie bekerkampioenschap gespeeld. Hieraan kunnen teams meedoen uit de 3e divisie van de Landelijke Competitie
en kunnen ook teams zich inschrijven die niet aan de Landelijke Competitie deelnemen.

  • Het zijn 3 aparte wedstrijden, met elk een eigen kampioen.
  • Het wedstrijdsysteem zal niet worden gewijzigd.
  • De wedstrijd wordt gespeeld conform het wedstrijd reglement betreffende het bekerkampioenschap (Art 84, 85, 86)

In tegenstelling tot de Landelijke Competitie zal een team dat meedoet aan het Bekerkampioenschap dus uit 5 spelers moeten bestaan!

Deelname BekerkampioenschapKegels

Deelname:

(bij meerdere inschrijvingen zal er een voorronde worden ingepland op 21 oktober)

Met deze aanpassingen hoopt de wedstrijdcommissie dat de spanning en maximale deelname aan deze wedstrijd weer terug komt.

Als u vragen heeft mail deze dan a.u.b. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke kegelgroet,
Wedstrijdcommissie K.N.K.B.

U bevindt zich hier: Start Organisatie Pilot Nationale Bekerkampioenschap